Zorgen bij PVV over scharnierdaken in Saendelft-Oost

Een voorbeeld van een net geplaatst scharnierdak.
Een voorbeeld van een net geplaatst scharnierdak.
Foto: Twitter

In Heesch in de gemeente Bernheze moesten afgelopen zaterdagavond zeven woningen ontruimd omdat het dak was verzakt. Het gaat om zogenoemde scharnierdaken, die volgens de PVV ook in Saendelft-Oost zijn gebruikt. Fractievoorzitter Peter van Haasen stelt er vragen over.

Scharnierdaken worden vaak gebruikt bij nieuwbouwwoningen. Ze worden dichtgevouwen aangeleverd en daarna opengevouwen om ze op het huis te plaatsen, legde bouwer Jan van Peer uit aan Omroep Brabant. Wat de oorzaak van de verzakking was kon de aannemer nog niet melden, al ‘had hij zijn vermoedens’. Eén van de gedupeerde bewoners vetelt dat er eerst een harde knal klonk en volgens Van Haasen komen die ook in de nieuwbouwwijk in Assendelft voor. ‘Tevens geldt voor de huurwoningen dat Parteon op de hoogte is van het verzakken van daken. Bij zeker één woning maar waarschijnlijk bij meerdere heeft al een bouwinspectie plaatsgevonden,’ meldt hij in schriftelijke vragen aan het college.

Overzicht en steun

Wat hij wil weten is of het college bekend is met dit probleem en of dat weet wat Parteon al aan de verdachte daken heeft gedaan of nog gaat doen. Hij vraagt daarnaast om een overzicht van het aantal woningen dat een potentieel risicovol scharnierdak heeft en of het college bereid om de eigenaren van deze huizen te consulteren over hun ervaringen met de daken. De gemeentelijke afdeling Bouw- en woningtoezicht moet volgens Van Haasen de bewoners waar nodig te hulp schieten met advies en met eventuele procedures in het geval van dezelfde problemen als in Heesch.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen