Vrijwilligers gezocht voor bediening kleine bruggen en sluizen

De historische Groote Sluis in Zaandam.
Foto: Gemeente Zaanstad

De gemeente is op zoek naar vrijwilligers om de sluizen en kleine bruggen in Zaanstad te bedienen. Daarbij gaat het onder andere om de Groote Sluis in Zaandam, naast de vernieuwde Wilhelminasluis.

In die laatste sluis zijn de werkzaamheden nog niet afgerond en daarom gelden er tot en met 31 juli nog bloktijden, wat betekent dat de sluis overdag twee keer is gestremd voor de scheepvaart. De bloktijden zijn van maandag tot en met vrijdag tussen 07:00 en 11:00 uur en tussen 14:30 en 18:30 uur. In het weekeinde is dat van 07:00 tot 09:00 uur en van 18:00 tot 22:00 uur. Het verlengen van de bloktijden heeft geen gevolgen voor de inwoners van Zaanstad en voor de gebruikers van de bruggen, anders dan dat ze op de genoemde tijden niet opengaan voor weggebruikers.

Recreatievaart

De recreatievaart kan nog steeds geen gebruikmaken van de Wilhelminasluis, omdat de aannemer daarvoor eerst een goed functionerend camerasysteem in werking moet hebben gesteld. De storingen in de werking van de sluisdeuren zijn inmiddels deels verholpen. De recreatievaart kan dagelijks tussen 09:00 en 18:00 uur gebruikmaken van de Groote Sluis, mits het Zaangemaal niet in werking is. Wie in de Groote Sluis of elders aan de gang wil om de scheepvaart vrij baan te geven kan een e-mail sturen naar [email protected]

 

Reacties