Vijftig positieve coronatesten tussen 9 en 15 juli

Foto: Pixabay /Fernando Zhiminaicela

In de week van donderdag 9 tot en met woensdag 15 juli zijn in Zaanstreek – Waterland 1472 mensen getest op het coronavirus, van wie acht door middel van een thuistest. Dat leverde 50 positieve uitslagen op.

De pas op 6 juli geopende tweede teststraat aan de Ronde Tocht in Zaandam wordt flink gebruikt: daar kwamen in die periode 874 mensen langsm terwijl in Purmerend 590 mensen zich lieten testen, wat het totaal sinds 1 juni op 5617 brengt. In Zaandam stond de teller op 15 juli aan het eind van de middag op 1290. Van de mogelijkheid om de test thuis af te nemen maakten 37 inwoners met corona-achtige klachten gebruik. Het totale aantal testen dat dagelijks wordt afgenomen nam de afgelopen weken toe. Op doordeweekse dagen werden tussen 9 en 15 juli tussen de 250 en 300 testen afgewerkt, tegen tussen de 100 en 150 per dag in het weekeinde. Het aantal positieve uitslagen blijft laag, onder de één procent.

Bron: GGD Zaanstreek – Waterland

 

 

 

 

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd bezoekt de GGD Zaanstreek – Waterland komende dinsdag als onderdeel van een landelijk onderzoek naar de kwaliteit van de teststraten en het bron- en contactonderzoek. Omdat het testen en opsporen van infectiebronnen essentieel is voor het inperken van een uitbraak van het coronavirus, wil de Inspectie zich ervan vergewissen dat de GGD’s dit goed uitvoeren. Dat is ook belangrijk als voorbereiding op een eventuele tweede golf van coronabesmettingen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen