Beatrixbrug sinds 16:00 uur weer volledig open

Foto: Provincie Noord-Holland

De nieuw Beatrixbrug is om 16:00 uur weer opengegaan voor al het verkeer. De brug is net als voorheen dagelijks afgesloten voor auto’s en vrachtwagens tussen 12:00 uur en 18:00 uur en op donderdag tot 21:00 uur. Fietsers, voetgangers en brommers kunnen 24 uur per dag gebruik maken van de brug, die al eerder toegankelijk was voor de bussen van Connexxion.

Verkeerskundigen van de gemeente staan tijdelijk bij de brug om te monitoren hoe het verkeer zich beweegt. De werkzaamheden aan de poller zijn nog niet afgerond en zoals het er naar uitziet zal deze pas eind deze maand volledig operationeel zijn. In de tussentijd houdt een verkeersregelaar dit in de gaten. De gemeente vindt het belangrijk dat de brug zo snel als mogelijk open kon en heeft daarom deze oplossing bedacht. In de tussentijd wordt er gewerkt aan een permanente oplossing voor het camerasysteem van de poller.

Wennen

Fietsers moeten mogelijk wennen aan het nieuwe, verhoogde fietspad. Om hen daarop te attenderen zijn waarschuwingsborden geplaatst en is een rood-witte markering aangebracht op de randen tussen rijbaan, fietspad en voetpad. Voor de openstelling van de Beatrixbrug hebben alle betrokken partijen, waaronder ook het Integraal Veiligheidsteam, hun advies gegeven. Dit heeft na een zorgvuldige afweging geleid tot een aantal maatregelen. Deze maatregelen zijn genomen voor de openstelling, namelijk:

  • Het aanbrengen van een rood-witte belijningmarkering op de randen tussen fietspad en rijbaan/voetpad;
  • Het aanbrengen van geel/zwarte markering;
  • De tijdelijke inzet van verkeersregelaars.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen