Vergunningen voor de kap van ruim honderd bomen

Foto: Google Street View

Er verdwijnen 99 bomen langs de Provincialeweg, Veenpolderdijk, Vaartdijk, Leeghwaterweg en Teunis Slagterstraat. Er is een kapvergunning voor verleend, waarin geen melding wordt gemaakt van herplant. In de Wibautstraat in Zaandam worden negen bomen weggehaald en komen er twaalf voor terug.

Voor het kappen van een boom op het perceel Kalf 160 kwam geen toestemming, volgens de bekendmakingen. Maar volgens het document bij het besluit is ook daarvoor het sein op groen gezet.

 

 

Over de rij populieren langs de Leeghwaterweg tussen de voetbalvelden tegenover de Zaans Schans en Haaldersbroek rijzen grote twijfels bij de actiegroep Groen Zaans, vanwege het belang van de bomen voor vleermuizen. Fractievoorzitter Romkje Mathkor van GroenLinks laat weten er al vragen over gesteld te hebben. ‘De populieren lagen vorig ook al onder vuur, maar toen konden er meerdere blijven staan. Nu heeft de provincie Noord-Holland een nieuwe aanvraag gedaan,’ aldus Groen Zaans op Facebook. Belanghebbenden kunnen nog bewaren indienen tegen alle verleende vergunningen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen