Organisatie jeugdevenementen tijdelijk sneller geregeld

Bijvoorbeeld een kleine kinderkermis zou weer mogelijk moeten zijn.
Bijvoorbeeld een kleine kinderkermis zou weer mogelijk moeten zijn.
Foto: Pixabay / ustm66

Het wordt tot 1 oktober gemakkelijker om evenementen voor kinderen en jongeren tot achttien jaar te organiseren doordat de procedure voor de benodigde vergunning tijdelijk,wordt verkort. Dat heeft de gemeente in samenspraak met de politie, de brandweer en de GGD besloten.

‘Nu de regels rondom corona zijn versoepeld zijn meer activiteiten in Zaanstad mogelijk,’ zegt burgemeester Jan Hamming in een persbericht. ‘Tijdens de zomerperiode gaan er minder mensen dan normaal op vakantie. Inmiddels is duidelijk dat de gezondheidsrisico’s voor kinderen minder zijn. Bovendien zijn er vanuit de noodverordening die nu geldt geen extra regels en restricties voor evenementen voor kinderen, die er voor evenementen voor volwassenen wel zijn. Wij vinden het belangrijk dat er, vooral voor onze Zaanse jeugd, genoeg te beleven valt. Om ervoor te zorgen er toch evenementen kunnen plaatsvinden hebben we de indieningstermijn hiervoor verkort. We hopen op veel leuke en sportieve evenementen voor de kinderen. Na een periode van veel thuis zijn hebben ze dat verdiend.’

Nog geen grootschalig vertier

Evenementen worden onderverdeeld in A-, B- en C-evenementen. A-evenementen zijn klein en hebben een laag risico, B-evenementen zijn middelgroot met enig risico. Dit heeft te maken met de omvang en de daarbij behorende regels rond veiligheid. Voor de A-evenementen is de termijn te verkort van acht naar vier weken en voor B-evenementen van veertien naar acht weken. C-evenementen met een groot risico zijn nog niet toegestaan. Voor alle overige evenementen gelden de gebruikelijke indieningstermijnen. Door het verkorten van de indieningstermijnen is tijdige publicatie van de verleende vergunningen in het Stadsblad en op de website van de gemeente niet of niet op tijd mogelijk, waarschuwt de gemeente.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen