Herengracht vreest wateroverlast na herbestrating

Alleen de huizen aan de even kant hebben tuinen.
Alleen de huizen aan de even kant hebben tuinen.
Foto: Google Street View

Iedere bewoner van de Herengracht in Zaandam moet na de herbestrating zijn of haar tuin straks minimaal 25 tot 30 centimeter ophogen op hem op straatniveau te krijgen, heeft een bezorgde bewoner aan de gemeente geschreven. Bewoners schrokken van de stootbanden die zijn neergezet aan de even zijde.

‘Ik hoor nu ook dat er een verhoging komt wat betreft de parkeervakken aan de even zijde. Dit was zeker niet afgesproken,’ aldus het schrijven. ‘Dat is natuurlijk te gek voor woorden. Ik denk dat de aannemer hier een foutje heeft gemaakt in de berekening.’ De ingangen van de huizen aan de oneven zijde zijn volgens de schrijver veelal al hoger dan die aan de even zijde. ‘Ik vind het een taak voor de gemeente om nu na te denken hoe het misschien ook anders kan. Wat ik hier zie dat kan echt niet. Het is nu nog niet te laat.’ Wateroverlast in de voortuinen wordt gevreesd, ook al omdat de straatkolken naar het midden van de weg worden verplaatst.

Extra ruimte

De Zaankanter klom eerder ook al in de pen en wees de gemeente er toen op dat beloften niet worden nagekomen. ‘Er is ons aan de even kant in eerste instantie 60 centimeter extra strook beloofd voor onze tuinen. Nadien werd dit 40 centimeter. Dit omdat er altijd gezeur is geweest over onder anderen prullenbakken en kruiwagens en omdat auto’s strak langs de hekjes staan en wij daardoor niet normaal op straat kunnen stappen. Er is ons ook volgens tekening een parkeerstrook beloofd. Dus geen parkeervakken. Ik hoor nu dat er ook aan de even zijde parkeervakken komen,’ aldus die tweede brief. ‘En nu mogen de mensen die een stukje grond hebben gepikt dat houden. Maar omdat de meeste mensen netjes zijn geweest wordt datzelfde strookje bij hen weggehaald.’

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen