Train & Go Krommenie nu behuizing dagactiviteiten Odion

Foto: Google Street View

Stichting Odion heeft een vergunning gekregen voor het brandveilig gebruik van het gebouw Henri Dunantstraat 81 in Krommenie voor dagbesteding voor mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking.

Dagactiviteitencentrum Het Watermerk is verhuisd van het PWN-gebouw in Wormerveer naar het nieuwe pand in Krommenie, waar eerst Train & Go gevestigd was en sinds 8 juni Odion cliënten ontvangt. Het dagactiviteitencentrum gaat gefaseerd open met inachtneming van de coronarichtlijnen van het RIVM. Stap voor stap wordt het cliëntenaantal uitgebreid en in september hoopt het team van Het Watermerk weer iedere dag 45 mensen te kunnen ontvangen.

Drie groepen

Het Watermerk betstaat uit drie groepen: industrieel, creatief en recreatief die met maximaal elf personen samenwerken. In de groep industrieel weken mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking met papier. Ze helpen bij het maken van eenvoudig drukwerk en doen klussen zoals inpakwerk, vouwen en nieten, papier- en dossiervernietiging en mailings verzendklaar maken.

De creatieve cliënten met een verstandelijke beperking maken in hun groep producten als schalen en vazen, spaarpotten en etalagemateriaal voor de cadeauwinkels De Snuiter in Wormerveer en Klaver Vier in Castricum. Ook tasjes en zakjes, levensslingers en cadeaustickers worden hier gemaakt. Ook de groep recreatief is voor deelnemers met een verstandelijke beperking. Zij bezoeken samen de markt, maken iets lekkers, kijken een video of doen gezelschapspelletjes. Ook op de computer kunnen spelletjes worden gespeeld.

Hulp in de buurt

Op de houtgroep wordt meegewerkt aan producten voor de verkoop. Iedere deelnemer heeft zijn/haar eigen aandeel in ieder product, zoals zagen, schilderen, schuren of boren. Ook doet de houtgroep klussen in de wijk voor mensen die dit (tijdelijk) niet kunnen. Denk aan onkruid wieden, boodschappen doen of meubels opknappen. De begeleiding is altijd in de buurt om te helpen en dingen uit te leggen.

 

Reacties