Vier huizen verkamerd wegens te late besluiten over aanvragen

Foto: Wikimedia / Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed / Technau, Sergé

De gemeenteraad en het college willen paal en perk stellen aan de verkamering van woningen en dan helpt het niet om termijnen te laten verlopen zodat er van rechtswege vergunningen moeten worden verleend. Nu dat wel is gebeurd kunnen weer vier huizen worden verkamerd.

De Clusiusstraat 60 kreeg van rechtswege een omgevingsvergunning voor ‘het veranderen van de brandcompartimentering ten behoeve van een woonfunctie voor kamergewijze verhuur’ en datzelfde geldt voor de Klaverweg 22 in de Kogerveldwijk, Hof van Blois 1A en de Jan Bestevaerstraat 31 in Koog aan de Zaan. De werking van een van rechtswege verleende vergunning wordt opgeschort totdat de termijn voor het indienen van bezwaren is verstreken of indien bezwaar is gemaakt totdat daarover een besluit is genomen. De vergunninghouder kan die opschorting nog wel aanvechten bij de voorzieningenrechter.

Belanghebbenden kunnen bezwaar aantekenen tegen de verleende vergunningen door voor 5 augustus een bezwaarschrift in te dienen bij Burgemeester & Wethouders. Dit kan online of per brief naar Postbus 2000, 1500 GA Zaandam. Het bezwaarschrift moet zijn voorzien van de datum, naam, adres, handtekening en motivering.

Klaverweg 22 in de Kogerveldwijk.
Clusiusstraat 60 in Poelenburg.
Hof van Blois 1A.
Jan Bestevaerstraat 31 in Koog aan de Zaan.

Binnen de termijn is ook de vergunning verleend om de Zuiddijk 239 in Zaandam te verbouwen van drie tot vier woningen plus een aanbouw met terras. Ook daar kan tot 5 augustus nog bezwaar tegen worden aangetekend.

Zuiddijk 239.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen