Werk aan N246 en N244 officieel ten einde

Foto: Google Street View

De provincie heeft gisteren de opknapbeurt van de N246 en N244 tussen Krommenie en Alkmaar officieel afgerond. Daarmee is één van de grootste infrastructurele projecten van de provincie tot een goed einde gebracht.

Bij de herinrichting hoorde ook de vernieuwing van de Prinses Beatrixbrug (nu genoemd naar kroonprinses Amalia) in West-Knollendam en de Kogerpolderbrug bij het eiland De Woude. Beide bruggen zijn iets breder gemaakt en veiliger ingericht voor het wegverkeer. Bij de Wormerveerse brug is een nieuwe fietsonderdoorgang gemaakt aan de noordzijde en bij De Woude is een rotonde met parallelweg aangelegd. Hierdoor komen drie aansluitingen op de N246 samen, waardoor de verkeersveiligheid en de doorstroming is verbeterd. Bij de kruising Noorddijk – N246 zijn verkeerslichten geplaatst zodat het verkeer uit Markenbinnen veiliger de N246 kan oprijden.

Pratende brug

Het project startte in 2018. De Kogerpolderbrug is de eerste ‘pratende brug’ in Noord-Holland. De brug geeft namelijk zelf aan wanneer hij onderhoud nodig heeft. Er zijn op strategische plekken meerdere sensoren in het beton geplaatst die de temperatuur, vochtigheid en het ontstaan van corrosie in het beton en het staal meten. Eventuele afwijkingen worden daardoor snel ontdekt en hersteld. Dat scheelt in onderhoudskosten, de levensduur van het beton wordt verlengd, de veiligheid wordt verbeterd en de hinder voor automobilisten en het vaarverkeer is veel kleiner.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen