Kleurenbuurt verliest 87 bomen, krijgt er 163 terug

Een blik in de toekomst.
Een blik in de toekomst.
Foto: Gemeente Zaanstad

Het college heeft een vergunning verleend voor het kappen van 87 bomen, het verplanten van één boom en de herplant van 163 bomen in de omgeving van de Bristolroodstraat in Zaandam.

Concreet worden genoemd de Omberstraat, de Twiskeweg, de Vermiljoenweg, De Weer, de Bristolroodstraat, de Ds. M.L. Kingweg en de Indigostraat. In de Kleurenbuurt zijn het riool, de bestrating en het groen in slechte staat en aan vervanging toe. Het riool wordt vernieuwd of hersteld en de openbare ruimte wordt volgens een nieuw ontwerp ingericht. Omdat de plannen rondom de flats in de Bergblauwstraat en de Panneroodstraat nog niet bekend zijn, heeft de gemeente besloten om nog niet te beginnen met het vervangen van het riool en het vernieuwen van de bestrating tussen de Tjotterlaan en de Vermiljoenweg.

Bron: ZaanAtlas

 

 

 

Er zijn ook nog geen concrete plannen voor de terreinen waarop de inmiddels geloopte sporthal De Vang stond en dat van en zwembad De Slag, dat zal worden afgebroken zodra de nieuwbouw op het sportpark Hoornseveld klaar is voor gebruik.Belanghebbenden die het niet eens zijn met de bomenkap kunnen tot 23 juli een bezwaarschrift indienen bij Burgemeester & Wethouders. Dit kan online of per brief naar Postbus 2000, 1500 GA Zaandam of online. Het bezwaarschrift moet zijn voorzien van de datum, uw naam, adres, handtekening en de motivering van het bezwaar.

Een impressie van de Kleurenbuurt van de toekomst.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen