Motie voor starterswoningen in KPN-pand Krimp Zaandam

Foto: Google Maps

Vijf fracties komen donderdag met een motie die het college opdraagt om samen met eigenaar woningbouwcorporatie Ymere te kijken naar mogelijkheden om in het voormalige
KPN-gebouw op het Krimp in Zaandam kleine starterswoningen te realiseren, met eventueel woonruimte voor senioren op de begane grond.

Nu de wachttijd voor starters op de woningmarkt is opgelopen tot meer dan tien jaar en Zaanstad de ambitie heeft om jaarlijks 1000 woningen aan het bestand toe te voegen is dit een kans die de gemeente niet aan zich voorbij kan laten gaan, vinden de POV, PVV, Liberaal Zaanstad, Democratisch Zaanstad en de Partij voor de Dieren. De combinatie van een wooncomplex voor zowel jongeren als ouderen kan ook die laatste groep weer in beweging krijgen en zorgen voor broodnodige doorstroming. Het immense pand op het Krimp staat al decennia lang voor een groot deel leeg. Ambitieuze plannen van het Zaans Museum om er een museale functie aan te geven in combinatie met wonen strandden vorige week in de raad.

Reacties