Nog steeds appartementen te koop in nieuwbouwproject Romanov

Foto: Boparai Associates Architekten

Wat kost een nieuwbouwappartement met drie slaapkamers en een vloeroppervlakte van 120 of 145 vierkante meter momenteel in het centrum van Zaandam? In complex Romanov begint dat bij circa 399.900 euro (vrij op naam).

De verkoop van de appartementen‘in een bruisend stadshart, met winkels, horeca en grachten’ verloopt ‘voorspoedig’, volgens de website amsterdamwoont.nl, maar er zijn met name nog vierkamerappartmenten van de kleinste variant beschikbaar. Het aanbod bestaat verder uit driekamerappartementen van 79 vierkante meter (294.900 euro), de genoemde vierkamerwoningen – aan die van 145 vierkante meter hing een prijskaart van 549.900 euro – en een penthouse van 200 vierkante meter, die voor 729.900 euro in de verkoop ging.

Romanov verrijst aan het einde van de Gedempte Gracht bij het Ankersmidplein. De achttien appartementen bevinden zich op de tweede tot en met de zevende verdieping en hebben een balkon op de zon. Het penthouse op de achtste verdieping krijgt twee terrassen. Op de begane grond en de eerste verdieping komen winkels. Alle prijzen zijn overigens exclusief een parkeerplaats in het Noordsche Bos.

Afsluiting Inverdan

Het project Romanov vormt de afsluiting van de grootschalige vernieuwing van het winkelhart en het stationsgebied van Zaandam.

Het ontwerp is van de in Oostzaan woonachige architecte Neelu Boparai, die zich naar eigen zeggen liet inspireren door ‘de iconische architectuur van de Zaanstreek’. Maar voor haar telde met name ook de binnenkant: ‘Iedere woning heeft optimaal uitzicht richting de stad. De balkons zijn zorgvuldig ontworpen met mooie, klassiek vormgegeven hekken. Hoe hoger je woont, hoe beter je uitzicht is. Toch zijn het vooral de woningen op de lagere etages die het stadse leven heel direct beleven. De hoofdentree bereik je via een eigen brug over het water heen. Echt een unieke en chique aankomst voor de bewoners van Romanov,’ zei zij in een interview gepubliceerd op de Facebookpagina van het project.

Wilt u weten wat het actuele aanbod in Romanov is? Klink op de link of neem contact op met verkoopmakelaar Kuijs Reinder Kakes (075-6126400).

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen