Twintig nieuwe woningen ten noorden van de Zaanse Schans

Zaanse kleuren, ook in het nieuwe plan.
Foto: Pixabay

Het nieuwbouwplan voor de zogenoemde Tijstermanlocatie aan de Kalverringdijk is weer een stap dichterbij de realisatie gekomen.

De gemeente Zaanstad spreekt voor het gebied over de bouw van ‘twintig bijzondere woningen’, waarover afspraken zijn gemaakt wat betreft de (gedeeltelijk) houten gevels, het gebruik van natuurlijke materialen en Zaanse kleuren. De huizen (met kap) worden bovendien niet allemaal even hoog. Het plangebied ligt ten noorden van de Zaanse Schans en grenst aan de oost- en zuidkant aan de Kalverringdijk. In het westen stroomt de Zaan en in het noorden grenst Tijsterman aan polder de Engewormer in de gemeente Wormerland.

De gemeente en landeigenaar KondorWessels Projecten (Volker Wessels) hebben de afgelopen week een overeenkomst met afspraken over de uitvoering van het plan getekend. Er kan nu met het tekenen van het nieuwe wijkje worden begonnen.

Jacob Visterrein

De bouwlocatie staat los van het Jacob Visterrein, dat ook aan de noordkant van de Schans ligt maar in het noorden, westen en zuiden begrensd wordt door de Zaan en in het oosten door de Kalverringdijk. Het is de bedoeling dat daar’ een beperkt aantal’ woningen komt, en bij het voetgangersveer een ‘herberg’ om de aantrekkingskracht van dé toeristenattractie in de gemeente nog verder te vergroten. Het Jacob Visterrein is sinds 1981 eigendom van Rito Holding.

Reacties