Sportwereld grijpt Covid-19 aan voor promotie ‘vitale samenleving’

Foto: Flickr / Jernej Furman

Het aantal overlijdens van mensen met een vastgestelde coronabesmetting is het afgelopen etmaal met 23 opgelopen tot 5.811. Daar waren geen inwoners van de drie Zaangemeenten bij. Er werden door het RIVM tien patiënten gemeld die vanwege Covid-19 in het ziekenhuis zijn opgenomen (geweest). De sportwereld grijpt de pandemie aan om de weerstand van mensen tegen virussen te verhogen.

Het aantal ziekenhuisopnames is daarmee op 11.659 gekomen. Er werden ook 176 nieuwe besmettingen gemeld, tot een totaal bam 45.064. Zes beroemde namen uit de Nederlandse sportwereld hebben vandaag de regering opgeroepen om werk te maken van een vitale samenleving, met daarin een cruciale rol voor sport en bewegen. Bas van de Goor, Epke Zonderland, Louis van Gaal, Sarina Wiegman, Guus Hiddink en Joop Alberda en ook ‘hersenprofessor’ Erik Scherder ondertekenden de brief. De initiatiefnemers stellen dat sport en bewegen een essentiële, preventieve rol speelt om Nederlanders vitaler te maken, maar dat ‘de plaats van sport in het systeem van zorg en welzijn verre van perfect’ is.

De sportbonden KNLTB, Atletiekunie, Nevobo, KNGU, KNHB, KNKV, KNVB, KNZB, NGF, NSkiV, het Watersportverbond en NOC*NSF hebben al hun volle steun voor het initiatief uitgesproken.

https://twitter.com/vrouweninsport/status/1263754669358288896

 

Reacties