Geen vergunning voor nóg meer verkamering in centrum Zaandam

Hogendijk 130 in Zaandam.
Hogendijk 130 in Zaandam.
Foto: Google Street View

Het college heeft geweigerd om een vergunning te verlenen voor het wijzigen van de brandcompartimentering van de woning aan de Hogendijk 130 in Zaandam. Een dergelijke vergunning zou kamergewijze verhuur mogelijk hebben gemaakt.

Het heeft aanvragen voor dergelijke vergunningen geregend in de eerste maanden van dit jaar en de meeste zijn verleend, tot het college er een stokje voor stak door de regels te veranderen. Inwoners en de gemeenteraad kwamen steeds meer in opstand tegen woningsplitsing en verkamering, onder meer vanwege toenemende parkeeroverlast in buurten waar de openbare ruimte toch al krap bemeten is.

Er is nog wel toestemming verleend voor het kamergewijs verhuren van huizen aan de Burgemeester Van de Stadtstraat 86, de Klaverweg (twee, 34 en 62), de Schepenlaan 198. Kranenbroekhof 13, Omberstraat 32 en Bermuda 74 in Zaandam. Die laatste woning betreft een appartement, maar door de gewijzigde regels kan verkamering in flatgebouwen geen nieuwe trend worden. Tegen deze laatste vergunningverleningen kan nog bezwaar worden aangetekend door belanghebbenden.

Schepenlaan 198.
Klaverweg 34.
Burgemeester Van de Stadtstraat 86.
Bermuda 74 ligt op de eerste etage van de flat uit 2006.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen