Fietsers volgens D66 vogelvrij op de Vlusch in Krommenie

Foto: Google Street View

D66 voorziet grote verkeersproblemen op de Vlusch in Krommenie als binnenkort de Weverstraat wordt afgesloten in verband met werkzaamheden. De Vlush is volgens raadslid Jan de Vries nu al gevaarlijk voor fietsers, die regelmatig aan de kant worden gedrukt en dan genoodzaakt zijn om af te stappen.

Bewoners van de wijk Willis maken volgens de fractie graag gebruik van de route Noordervaartdijk, Kruisstraat en Vlusch en negeren dan de eigenlijke toegangsweg, deĀ  Rosariumlaan. Maar met name de Vlusch is ‘totaal ongeschikt’ voor al dat verkeer ‘en de zwakke verkeersdeelnemers hebben het gevoel vogelvrij te zijn,’ schrijft De Vries in vragen aan het college. Hij wil weten of B & W de analyse van D66 onderschrijven en eveneens vrezen dat vanwege de werkzaamheden in de Weverstraat de druk op de sluiproute nog verder zal toenemen.

Om ongelukken te voorkomen is D66 er voorstander van om de Vlusch uitsluitend te gaan gebruiken voor bestemmingsverkeer en voor zwakke verkeersdeelnemers. De Vries vraagt het college daarom om op korte termijn en nog voor de renovatie en de herinrichting van de Weverstraat beginnen de Vlusch zodanig in te richten dat die wens werkelijkheid wordt.

Reacties