Jan Hamming ‘zwaar verontwaardigd’ over knokpartij Assendelft

Een still uit de video die op sociale media circuleert.
Een still uit de video die op sociale media circuleert.
Foto: Onbekend

Een ‘schandalige slag in het gezicht van onze vreedzame samenleving’. Zo noemt burgemeester Jan Hamming de massale vechtpartij tussen jongeren afgelopen woensdag in Assendelft.

‘Van de politie heb ik gehoord hoe heftig dit is geweest en dat het flink uit de hand is gelopen,’ schrijft hij op Facebook. ‘Het is toch onvoorstelbaar dat dit in onze gemeenschap gebeurt. Ik ben zwaar verontwaardigd over de omvang van dit incident en het gedrag van deze jongeren. De afgelopen periode was het even iets rustiger, maar nu de coronamaatregelen soepeler zijn is dit blijkbaar het nieuwe normaal. Het normaal van geweld en gebrek aan onderling respect. Dit is niet normaal! En dit is ondermijnend voor onze manier van samenleven.’

Ouders

De politie heeft volgens Hamming ‘een groot deel van de groep in beeld,’ maar wordt gehinderd bij haar werk door de zwijgcultuur die er onder de betrokkenen bestaat. Hij doet een dringende oproep, met name ook aan ouders, om met de jeugd in gesprek te gaan over het gebeurde: ‘We mogen dit niet accepteren.’ Omdat er zo’n 50 jongeren bij de matpartij betrokken waren moeten veel ouders daar volgens hem van weten. Hij vraagt verder iedereen die iets kan vertellen over de aanleiding tot ‘dit schofterige incident’ of die anderzijds informatie heeft om contact op te nemen met de politie (0900 – 8844) of met Meld Misdaad Anoniem (0800 – 7000).

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen