Afronding opknapbeurt Westzijde maandag van start op Ruijterveer

Foto: Google Street View

De gemeente begint komende maandag met de afronding van de grote opknapbeurt van de Westzijde. Dan gaat de weg vanaf de Klokbaai tot aan het Papenpad op de schop.

Dit laatste deel blijft een 50-kilometerzone, waar borden zullen aangeven dat 30 de voorkeur geniet. De Westzijde tussen de Vinkenstraat en de Klokbaai is intussen ingericht als 30-kilometergebied, maar dat was tot verdriet van veel bewoners voor dit deel van de straat niet haalbaar. Er gaat gewerkt worden in ongeveer zes fases van circa 80 meter. Over de volle breedte van de weg wordt de bestrating vervangen en ter hoogte van de Westzijde 81 ook ongeveer 100 meter riool. Het gaat om een kunststof persleiding die niet onderheid hoeft te worden.

Leidingen

Vrijwel alle werkzaamheden aan kabels en leidingen zijn al afgerond. Ter hoogte van het Papenpad wordt alleen nog de water- en gasleiding vervangen. Deze werkzaamheden worden in combinatie met het opknappen van de openbare ruimte gedaan, om de duur van de overlast van de werkzaamheden zo veel mogelijk te beperken. Gezien geplande nieuwbouw en/of de komst van nieuwe ondernemingen op de Westzijde is de kans aanwezig dat er extra kabels en leidingen worden gelegd, wat overlast kan geven. De gevolgen van de werkzaamheden zullen sowieso groot zijn.

Omrijden

De Westzijde wordt tussen de Klokbaai en het Papenpad volledig afgesloten en alleen fietsers en voetgangers zullen er nog gebruik van kunnen maken. Doorgaand autoverkeer  wordt omgeleid via de Vincent van Goghweg, Provincialeweg en Stationsstraat/Vinkenstraat. Woningen en winkels blijven te voet bereikbaar. Op 18 mei wordt gestart met het vernieuwen van een stukje riool in de Simon de Witstraat. Die vervanging gaat ongeveer twee weken in beslag nemen. Vanaf 1 juni tot eind oktober, begin november wordt de Westzijde vanaf de Klokbaai tot aan het Papenpad opgeknapt.

Op 6 juli wordt begonnen met het herinrichten van het Ruijterveer. Ook deze werkzaamheden duren ongeveer twee weken. Gedurende die periode wordt er niet gewerkt aan de Westzijde.

 

 

 

 

Bewoners, ondernemers en andere (weg-)gebruikers ondervinden ernstige hinder van de werkzaamheden. Gestreefd wordt naar maatwerk, zodat het winkelcentrum Behouden Haven, de Verkadefabriek en de overige winkels bevoorraad kunnen worden. De parkeerlocaties Behouden Haven, City Parking en de parkeergelegenheid rond de bibliotheek blijven altijd zo goed als mogelijk bereikbaar.

Parkeerplaatsen vervallen

Als het nodig is, kan de brug over de Vaart bij de Marga Klompéstraat tijdelijk opengesteld worden voor vrachtverkeer in twee richtingen (ochtend) en autoverkeer richting de Behouden Haven. Winkels blijven bereikbaar voor voetgangers door middel van kunststof platen. Openbare en enkele particuliere parkeerplaatsen in de zijstraten kunnen tijdelijk niet worden gebruikt. Voor bewoners die parkeren op eigen terrein wordt gezorgd dat zij met een tijdelijke parkeerontheffing ergens anders in de buurt kunnen parkeren. Meer over de bereikbaarheid en de fasering van het werk vindt u hier.

  

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen