Wilhelminabrug op donderdag 21 mei weer open

De pontonbrug is binnenkort verleden tijd.
De pontonbrug is binnenkort verleden tijd.
Foto: Twitter

Na zo’n acht maanden gaan op donderdag 21 mei om 07.00 uur in de ochtend de slagbomen van de Wilhelminabrug in Zaandam weer open. Dat is tien dagen eerder dan gepland.

Gedeputeerde Mobiliteit en Bereikbaarheid Jeroen Olthof zegt in een persbericht er trots op te zijn dat we binnen de gestelde tijd ‘een veilige en toekomstbestendige brug in het hart van Zaandam’kan worden opgeleverd en heeft ook alle vertrouwen in de afronding van de bouw van de Beatrixbrug, die eind volgende maand voltooid moet zijn. Wethouder Gerard Slegers bedankt de gebruikers van de pontonbrug en de automobilisten die om moesten rijden voor hun ‘begrip en geduld: ‘De sluis was echt aan vervanging toe en voldeed niet meer aan de afmetingen van de scheepvaart. Ik ben trots dat we de vernieuwing van de Wilhelminasluis gezamenlijk konden realiseren.’

Connexxion verandert nog niets

Sinds begin januari waren beide bruggen van het Wilhelminasluizencomplex afgesloten en moest al het wegverkeer omrijden. Zowel de Wilhelmina- als de Beatrixbrug worden compleet vervangen worden. De nieuwe Wilhelminabrug is verbreed van twaalf naar veertien meter zodat grotere binnenvaartschepen gemakkelijk kunnen passeren. Vanaf 21 mei is een deel van de binnenstad, waaronder het Damgebied, de Rozenhof en het Zaantheater ook weer bereikbaar voor gemotoriseerd verkeer via de Wilhelminabrug.

De pontonbrug wordt in de week van 25 mei weggehaald. Omdat de Beatrixbrug nog even dicht blijft, blijft het voor sommige weggebruikers nodig een andere route te kiezen. Connexxion blijft ook na 21 mei nog de aangepaste routes rijden. Wel kan vanaf die datum de scheepvaart als vanouds door de sluis.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen