Uit de internetbladen: Monic Hendrickx ‘choqueert’ buspassagiers

Foto: Wikimedia

Soms komt op het internet iets voorbij waardoor je letterlijk even met de open knippert. En voorzichtig nog een keer kijkt: staat daar echt wat ik dacht dat ik zag staan? Een voorbeeld uit de mediacourant.nl met de kop ‘Monic Hendricks choqueert: ‘Met bus naar Zaandam’.

Lezing van het artikel leerde dat in die bus niets bijzonders is voorgevallen, maar dat het enkele feit dat een Bekende Nederlander in het openbaar vervoer wordt gespot kennelijk een schokgolf door de samenleving zendt. Dat Hendrickx (correcte schrijfwijze) per bus van Amsterdam naar Zaandam gegaan ‘geeft de actrice toe’ (!) in een gesprek met Het Parool.

De actrice heeft de overige passagiers ‘behoorlijk verrast’ met haar verschijning, zo wordt gemeld. Volgens haar denken mensen ten onrechte dat BN’ers allemaal miljonair zijn. ‘Ik zat laatst in de bus van Zaandam naar Amsterdam en toen zei een mevrouw: ‘Ik dacht dat jullie alleen in dure auto’s rondreden?’’

Dat is een misvatting, zegt Hendrickx. ‘Dat beeld bestaat blijkbaar, maar ik reis graag met het openbaar vervoer en mijn galajurken leen ik meestal. Ik ben niet zo van de glamour.’

Het is dus maar dat u het weet en zich op de schok kunt voorbereiden: ook in de bus naar Zaandam kan zomaar een bekend persoon zitten. En voor wie zich afvraagt of dat zijn of haar bus misschien geweest is: Monic Hendrickx is de dame rechts in deze video.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen