Lishof aangewezen voor proef met versoepelde bezoekregeling

Foto: Google / Casper Remmen

Evean Lishof in Oostzaan is aangewezen als pilotlocatie voor de bezoekregeling voor verpleeghuizen in de GGD-regio Zaanstreek – Waterland. In elk van de 25 GGD-regio’s in Nederland start de pilot waardoor elke bewoner in één verpleeghuis onder strikte voorwaarden één vaste bezoeker mag ontvangen.

De ervaring die hiermee wordt opgedaan gebruikt het kabinet om stapsgewijs en voorzichtig de bezoekregeling in steeds meer verpleeghuizen toe te passen. In de Lishof wordt vandaag begonnen met de aangepaste bezoekregeling. Verpleeghuizen konden in aanmerking komen voor de pilot als aan een aantal voorwaarden van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport werd voldaan, waarbij de belangrijkste het ontbreken van besmettingen is. In de Lishof zijn die er helemaal niet geweest. Ook voldoet de Lishof aan de voorwaarden die gesteld worden ten aanzien van hygiëne, beschermingsmiddelen en personeelsbezetting.

Blij

Verder draagt de omvang van de Lishof eraan bij dat de monitoring door de GGD op een verantwoorde en zorgvuldige wijze kan gebeuren. Teammanager Marlies Ras van Evean Lishof zegt in een persbericht blij te zijn dat blij dat haar huis is uitgekozen voor de Lishof is uitgekozen voor de pilot: ‘Bewoners kijken zo erg naar het moment uit dat ze weer bezoek mogen ontvangen. Voor medewerkers is dit wel een hele stap. We gaan er alles aan doen om hen hierin te begeleiden zodat dit zo veilig en verantwoord mogelijk is.’

 

Reacties