Nieuwe beweegbare Engewormerbrug in februari 2021 klaar

Foto: Google Street View

De aannemerscombinatie Gebr. Beentjes en GWW & Hillebrand begint half mei in opdracht van Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier met de vervanging van de Engewormerbrug in Wijdewormer. Het werk duurt tot en met februari volgend jaar.

De Engewormerbrug verbindt de (polder)weg Engewormer en de Westerdijk en is een belangrijke schakel in de ontsluiting van het gebied, maar is verouderd en in slechte staat. In juni 2017 kreeg hij al een tijdelijke versteviging van het brugdek, zodat hij veilig zou zijn tot aan de vervanging die in 2018 gepland was. Dat werk is dus behoorlijk uitgelopen. De aannemer begint deze maand met de bouw van een veilige noodbrug voor de doorgang van het verkeer. Tijdens de bouw van die noodbrug blijft de huidige brug in gebruik.

Geen vaarverkeer

Vanaf het moment dat de noodbrug in aanbouw is wordt de locatie wel afgesloten voor al het vaarverkeer. Dit wordt tijdig aangegeven met borden. In het voortraject hebben diverse partijen, waaronder de Vereniging Zaans Erfgoed, de Vereniging Belangen Engewormer en de Stichting Cultuurhistorie Wijdewormer hun wensen voor het uiterlijk van de brug kenbaar gemaakt. Op verzoek van de provincie wordt de nieuwe brug beweegbaar, zodat dit deel van de ringvaart beter bereikbaar is voor pleziervaart.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen