Verdachte aanslag woonboot Wormer hoort 24 jaar cel tegen zich eisen

Foto: Pixabay

In hoger beroep is vandaag 24 jaar cel geëist tegen de 28-jarige Milco G. uit Purmerend. Hij wordt verdacht van het plegen van de aanslag op woonboot Zeus in Wormer.

Bij de explosie op de woonboot aan de Veerdijk in de vroege morgen van 13 april 2015 kwam de 53-jarige bewoner om het leven. Zijn 51-jarige vrouw raakte zwaargewond en liep blijvend letsel op.

G. heeft eerder toegegeven dat hij een aanslag had gepleegd op de verkeerde boot. Het eigenlijke doelwit was de boot van een man die zijn zusje zou hebben verkracht. Daarvoor is nooit enige bewijs gevonden. In eerste aanleg werd G. veroordeeld tot een gevangenisstraf van zeventien jaar. Het Openbaar Ministerie ging tegen die uitspraak in beroep. Het hof in Amsterdam doet waarschijnlijk op 20 september uitspraak.

De politie kwam G. op het spoor via de bewoonster, die in de periode voorafgaand aan de aanslag een verwarde man in de buurt had zien rondlopen die bij voortduring twee namen riep. Een van de namen was van de man hij beschuldigde van het verkrachten van zijn zus.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen