Groot onderhoud binnenring A10 Noord vervroegd

Foto: Google Street View

De binnenring van de A10 Noord wordt al tijdens Hemelvaart en in de Pinksterperiode afgesloten. Ook in de dagen daaraan voorafgaand kan er al hinder zijn voor het verkeer door voorbereidende werkzaamheden. De binnenring gaat dicht tussen 20 en 25 mei en tussen 28 mei en 2 juni, tussen het knooppunt Coenplein en de afrit S114 (IJburg).

 

 

 

Het verkeer wordt omgeleid via de A10 West, Zuid en Oost, waarbij de extra reistijd kan oplopen tot een uur. De A10 Noord buitenring blijft wel open. Rijkswaterstaat en Boskalis hebben besloten om deze wegwerkzaamheden eerder uit te voeren dan gepland. Omdat zoals overal in Nederland wordt gewerkt volgens de richtlijnen van het RIVM kunnen er minder mensen en materieel tegelijkertijd op een wegdeel worden ingezet. Door eerder te beginnen moet voorkomen worden dat bij het voortduren van de coronacrisis de in de zomer geplande wegafsluitingen langer gaan duren.

Een andere reden om de werkzaamheden te vervroegen is dat het momenteel rustiger is op de weg als gevolg van de coronacrisis. De werkzaamheden vinden plaats van woensdag 20 mei 20:00 uur tot maandag 25 mei 05:00 uur (Hemelvaart) en van donderdag 28 mei 20:00 uur tot dinsdag 2 juni 05:00 uur (Pinksterperiode). Lokaal verkeer kan Amsterdam Noord binnenrijden en verlaten via de A10 Noord buitenring.

Meer afsluitingen

Vooralsnog blijven de geplande afsluitingen in de zomer van 3 tot 13 juli van de A10 Noord binnenring en van 31 juli tot 10 augustus van de A10 Noord buitenring staan. Wel wordt nog de mogelijkheid onderzocht om de A10 Noord buitenring te verschuiven naar de periode van 3 tot 13 juli. De afsluiting van 31 juli tot 10 augustus wordt dan gebruikt voor de resterende werkzaamheden aan de A10 Noord binnen- en buitenring.

 

 

 

 

 

Ook op de A9 gaat gewerkt worden aan de weg. Van woensdag 20 mei 22:00 uur tot maandag 25 mei 05:00 uur – dus tijdens de Hemelvaartperiode – is de A9 Gaasperdammerweg in beide richtingen afgesloten tussen de knooppunten Holendrecht en Diemen. Ook de tussenliggende op- en afritten zijn dicht. De wegwerkzaamheden zijn goed op elkaar afgestemd, net als de omleidingsroutes.
Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers om de omleidingsroutes te volgen en kort van tevoren de actuele wegsituatie te checken via vananaarbeter.nl en navigatiesystemen zoals Google Maps en Waze.

Groot onderhoud

De rijkswegen in de provincie Noord-Holland hebben groot onderhoud nodig. Denk daarbij aan het vernieuwen van asfalt, het vervangen van voegovergangen en het verbeteren van de regenwaterafvoer. In 2019 en 2020 wordt ruim 90 kilometer snelweg vernieuwd en grotendeels vervangen door stiller asfalt. Door dit onderhoud blijven de wegen in een goede conditie.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen