D66 wil naast buitensport ook buitencultuur voor kinderen en tieners

Foto: Public Domain Vectors

D66 wil dat de ruimte die kinderen en tieners vanaf vandaag hebben om buiten te sporten wordt uitgebreid met culturele activiteiten die eveneens in de open lucht kunnen worden gedaan. Niet alle jonge Zaankanters hebben immers sport als uitlaatklep. Dat kan even goed theater, dans, muziek of een andere creatieve uiting zijn.

De fracie van D66 wil daarom van het college weten of dat mogelijkheden ziet om buitencultuur mogelijk te maken voor de jeugd, met dezelfde criteria als voor de sport: in georganiseerd verband, onder begeleiding en voor jongeren van dertien tot en met achttien jaar op anderhalve meter afstand. Hierover zouden afspraken moeten worden hemaakt met culturele partners zoals de buurthuizen, Fluxus of Theatermijn en parken, pleinen of parkeerplaatsen moeten worden aangewezen.

Kunstenaar voor de klas

Nu op 11 mei de basisscholen weer beperkt open gaan denkt D66 ook na over creatieve oplossingen om de druk op de schoolgebouwen te verlichten en tegelijkertijd de culturele sector te ondersteunen. Dat leidde tot het Kunstenaar voor de klas-concept, waarbij kunstenaars (zzp’ers) kunstlessen geven in het basisonderwijs. Zou zoiets in samenwerking met Fluxus kunnen worden opgezet, vraagt de partij en is het college bereid om – bijvoorbeeld samen met het Zaans Museum – te verkennen of kinderen op termijn met de klas weer een bezoekje aan het museum of aan de Zaanse Schans kunnen brengen?

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen