ZMC gaat langzaam reguliere zorg weer opstarten

Foto: Google Street View

Het Zaans Medisch Centrum gaat stap voor stap de reguliere zorg weer oppakken. In eerste instantie betekent dit dat acute en semi-acute patiënten als eerste een afspraak krijgen. Dit wordt beoordeeld door de behandelend specialist of een zogenoemde triagecommissie, zo laat het ziekenhuis weten. Nu het aantal opgenomen coronapatiënten daalt komt er weer ruimte voor andere groepen.

Mensen met wie tijdens de coronacrisis een afspraak is afgezegd of die een verwijzing van hun huisarts hebben wordt verzocht om géén contactact met het ziekenhuis op te nemen. Het ZMC neemt zelf telefonisch contact op op het moment dat de afspraak gepland is. Uitzondering hierop zijn aanvragen die niet via ZorgDomein zijn aangemeld. Dit geldt voor kaakchirurgie en radiologie. Mensen die daarvoor een verwijzing hebben kunnen wel bellen voor het maken van een afspraak. Patiënten die een afspraak hebben krijgen vooraf een brief thuisgestuurd waarin ze worden voorbereid op hun bezoek. Dat gaat namelijk met een nieuwe set regels:

  • Neem wél contact op bij verkoudheidsklachten, koorts en kortademigheid;
  • Kom niet te vroeg. Zo wordt het niet te druk in de wachtkamer;
  • Kom het liefst alleen naar uw afspraak. Voor kinderen, kwetsbare mensen en mensen die een tolk nodig hebben, geldt dat één persoon hen kan begeleiden;
  • Ga na uw afspraak zo snel mogelijk naar buiten;
  • Bij (contact)onderzoek dragen de medewerkers een mondmasker.

Het ziekenhuis moet zich, net als de rest van Nederland houden aan de anderhalvemeterregels. Daarvoor worden markeringen aagebracht op de vloer en in de wachtruimtes.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen