Vier ton voor een groener bedrijventerrein HoogTij

Foto: Google Street View

Een subsidie van een half miljoen euro krijgen en daar 446.000 euro van overhouden. Dat gebeurt niet vaak, maar wel met het geld dat het Havenbedrijf Amsterdam ter beschikking stelde voor de installatie van stille ventilatiesystemen voor inwoners in de omgeving van bedrijventerrein HoogTij in Westzaan.

Zij konden daarvan profiteren om lucht van buiten naar binnen te halen zonder extra lawaai in huis. De gemeenteraad besloot in 2017 dat in het geval dat niet alle subsidie zou worden aangevraagd, het resterende bedrag ter beschikking zou worden gesteld aan projecten die de leefbaarheid in Westzaan en Nauerna verhogen. Dat gaat nu ook gebeuren. HoogTij is niet alleen een bedrijventerrein, maar ook een gebied waar gefietst en gewandeld wordt en waar veel mensen hun hond uitlaten. Er kwamen een fietspad over de Kanaaldijk, een aansluiting van het fietspad op de fietsbrug over de Westzanerweg en groen- en padenstructuren. Dat wordt door omwonenden gezien als waardevol, maar er kan nog wel een tandje bij. Daarom gaat 400.000 euro naar de versterking van het groene karakter van HoogTij, zodat het bedrijventerrein voor bewoners van Westzaan en Nauerna en andere bezoekers nog interessanter wordt voor recreatief gebruik.

Leefbaarheid

De resterende 46.000 euro wordt ingezet voor maatregelen die de leefbaarheid van Westzaan en Nauerna versterken. Gedacht moet worden aan het leveren van financiƫle bijdragen aan de organisatie van dorpsactiviteiten en/of de aanschaf van materialen die de gemeenschapszin versterken. Naar verwachting kan het plan voor een groener HoogTij dit voorjaar worden afgerond en kan het werk in de tweede helft van dit jaar worden uitgevoerd.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen