Weer twee inwoners overleden aan Covid-19: totaal nu 34 doden

Foto: Pixabay / Cassiopeia Arts

Het RIVM heeft vandaag 156 patiënten gemeld als in het ziekenhuis opgenomen (geweest) en 144 overledenen. Het coronavirus heeft nu in Nederland 3459 levens geëist, waarvan 34 in Zaanstad (dat waren er gisteren twee minder) en nog steeds zes in Wormerland en één in Oostzaan. Dit betreft alleen positief geteste personen.

Tot nu toe zijn er 30.449 bevestigde patiënten gemeld en de cijfers van de afgelopen dagen passen bij het beeld dat de maatregelen tegen de verdere verspreiding van Covid-19 over het algemeen lijken te werken. Het aantal nieuwe meldingen van in het ziekenhuis opgenomen patiënten vertoont nog steeds een dalende lijn. Het aantal patiënten dat overlijdt neemt ook af, maar minder snel dan de ziekenhuisopnames. De totale sterfte in Nederland is sterk verhoogd. Zowel in week 14 als in week 15 zijn circa 5000 mensen overleden en dat zijn 2000 tot 2300 méér sterfgevallen per week dan in deze tijd van het jaar kan worden verwacht.

Maatregelen blijven essentieel

Een aanzienlijk deel daarvan is naar verwachting gerelateerd aan Covid-19. Welk deel dat precies is wordt pas later uit de doodsoorzakenregistraties duidelijk. Door naar het totaal aantal overledenen per week te kijken zoals gemeld aan het Centraal Bureau voor de Statistiek  – dus ongeacht de doodsoorzaak – ontstaat een completer beeld van de situatie in ons land. Dit maakt extra duidelijk hoe belangrijk het is dat mensen zich aan de maatregelen blijven houden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen