Drie weken nachtelijke geluidshinder bij werk aan A8

Foto: Google Street View

Boskalis werkt de komende drie weken ‘s avonds en ’s nachts aan de A8 tussen de N246 en het knooppunt Zaandam. De werkzaamheden beginnen op maandag 13 april. Dit werk ter voorbereiding op het groot onderhoud van de A8 deze zomer kan geluidsoverlast opleveren voor direct omwonenden.

Rijkswaterstaat en Boskalis hebben besloten om deze werkzaamheden eerder uit te voeren dan gepland omdat er vanwege het coronavirus nu minder verkeer op de weg is. De partijen willen voorkomen dat –  mocht de coronacrisis voortduren – de geplande volledige afsluiting van de A8 deze zomer langer gaat duren omdat er minder mensen en materieel tegelijkertijd op een wegdeel kunnen worden ingezet vanwege de richtlijnen van het RIVM. Het werk vindt plaats op doordeweekse avonden en nachten van 13 april tot en met donderdag 30 april, tussen 19:00 en 05:30 uur.

Geen weekendwerk

De vrijdagavonden en -nachten worden alleen gebruikt als uitloopmogelijkheid, bijvoorbeeld als het werk tegenzit. In de weekenden wordt er niet gewerkt. Boskalis werkt aan de vangrail en sloopt de voegen tussen asfalt en bruggen. Dat kan lawaaiig zijn. Ter hoogte van de Middel en de Guisweg in Westzaan en op knooppunt Zaandam worden voegen verwijderd met sloophamers. Boskalis werkt daar zo veel mogelijk met flexibele geluidsschermen om de hinder te beperken. Het werk aan de vangrails vindt plaats langs de hele route.

 

 

Automobilisten kunnen in april gebruik blijven maken van de A8. Wel worden enkele nachten verbindingswegen afgesloten en in de laatste werkweek de opritten Zaanstad – Westerkoog en Zaanstad – Koog aan de Zaan. Verkeer wordt ter plaatse met gele borden omgeleid. De A8 tussen de N246 en het knooppunt Zaandam krijgt deze zomer stiller asfalt en geluidwerende voegen tussen asfalt en bruggen. Bovendien wordt de regenwaterafvoer verbeterd. Ook aan de A10 Noord wordt deze zomer groot onderhoud gepleegd.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen