Jeugdleden De Bieb mogen zes boeken afhalen voor zes weken

De Bieb aan de Heiligeweg 170 in Krommenie.
Foto: Google Street View

De Bieb heeft de vestigingen in Zaandam en Krommenie vanwege het coronavirus gesloten, maar kinderen kunnen de komende weken online boeken bestellen en daarna komen afhalen bij één van de twee bibliotheken in Zaanstad.

Om dit voor zoveel mogelijk kinderen mogelijk te maken heeft De Bieb een aantal spelregels opgesteld. De gratis dienst is alleen beschikbaar voor kinderen met een eigen Jeugdabonnement (en niet via school) en er kan alleen gekozen worden uit de boeken in de vestiging waar ze worden opgehaald. Die staan allemaal in de catalogus. De boeken kunnen alleen opgehaald worden op de vooraf gekozen dag en tijd en staan dan klaar in de kast bij de ingang. Boeken die niet of te laat worden opgehaald zijn niet meer beschikbaar. Er is geen garantie dat alle gekozen zes titels beschikbaar zijn, want een ander kind kan het boek al eerder hebben gekozen. De boeken mogen zes weken thuis wordeb gehouden.

Nieuwe leden welkom

Bestellingen die zijn doorgekomen en worden verwerkt worden per e-mail bevestigd. Ontvangt u geen mail – ook niet in de spam-postbus – dan kunt u het beter nogmaals proberen. De Bieb roept alle afhalers op om afstand tot anderen te houdn en niet te komen als er sprake is van gezondheidsklachten als neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts: ‘Volg dan het advies van het RIVM en blijf thuis.’ U kunt de catalogi en de bestelformulieren hier vinden. Wie nog geen lid is van De Bieb maar dat nu wel wil worden vindt hier de verschillende abonnementen.

Reacties