Voedselbank vraagt om lang houdbare producten

Foto: Pikrepo / Creative Commons Zero - CC0

De voedselbank is dringend op zoek naar lang houdbare producten. De bevoorrading is hard geraakt door de coronacrisis, waardoor de voedselhulp in het gedrang dreigt te komen.

Inwoners wordt gevraagd om zaken als pasta, rijst, alles in blik, ontbijtkoek, pannenkoekenmix en aardappelpuree naar het magazijn in Assendelft te brengen. Dat kan op dinsdag, woensdag of donderdag tussen 10:00 en 13:00 uur, als aan de Industrieweg 15C in Assendelft op het laadplatform de kratten klaarstaan. De voedingsmiddelen kunnen er op gepaste afstand van de medewerkers en andere gulle gevers ingeleverd worden. Er wordt nog gezocht naar andere locaties in de Zaanstreek om ook producten te kunnen doneren. 

Veranderingen voor klanten

Klanten van de voedselbank moeten inmiddels ook een aantal regels in acht nemen. Om wachtrijen buiten te vermijden is hen gevraagd om niet allemaal aan het begin van de uitdeeluren te komen en geen kinderen mee te nemen. Er worden maximaal drie en soms nog minder mensen tegelijk binnengelaten. Klanten moeten alle producten die ze krijgen aangereikt meenemen: er kan niet geruild worden. Bij nieuwe aanmeldingen kunnen geen thuisbezorgingen worden gedaan. Mensen in die situatie zullen nu even een beroep moeten doen op het eigen netwerk of op vrijwilligers die bijvoorbeeld via sociale media te vinden zijn.

Giften

In deze moeilijke tijd is ook financiële steun extra welkom bij de voedslbank, zowel van bedrijven als particulieren. U kunt ook een Vriend van de Voedselbank worden door voor 2,50 euro per maand een voedselpakket te adopteren. U kunt uw bijdrage overmaken naar rekeningnummer NL46 INGB 0000 0151 00 ten name van Voedselbank Zaanstreek. U vindt er hier meer informatie over.

.

 

Reacties