Oostzaan nu relatief zwaarst getroffen door corona

Foto: Pixabay / Congerdesign

Het aantal bevestigde coronapatiënten in Zaanstad is sinds gisteren stabiel gebleven en staat nog steeds op 1,3 zieken per 100.000 inwoners. Wormerland bleef staan op nul, maar in Oostzaan sprong het cijfer van 10,2 naar 20,5 per 100.000 inwoners.

 

 

 

 

 

Sinds gisteren zijn in Nederland 346 mensen positief getest op Covid-19. Daarmee komt het totaal aantal positief geteste mensen op 2051. Onder hen zijn 485 patiënten die in de zorg werken. De afgelopen 24 uur zijn vijftien zieken overleden aan het coronavirus, waarmee nu in totaal 58 mensen de besmetting niet overleefd hebben. In totaal zijn 408 patiënten opgenomen (geweest) in een ziekenhuis. Eerder vandaag meldden we al dat er inmiddels een tweede patiënt met de virusinfectie is opgenomen in het Zaans Medisch Centrum.

Meer mondkapjes beschikbaar

Drie Chinese luchtvaartmaatschappijen hebben zo’n 80.000 mondkapjes en 50.000 handschoen gedoneerd aan KLM in de strijd tegen het virus. De luchtvaartmaatschappij gaat die aanbieden aan Nederlandse ziekenhuizen. Xiamen Airlines, China Eastern Airlines en China Southern Airlines zijn partners van KLM. ‘Nog geen twee maanden geleden hebben wij aan China een donatie gedaan en nu worden wij zo geweldig en genereus geholpen,’ reageerde KLM.

Applaus

Vandaag werd ook bekend dat artsen, verpleegkundigen en verzorgenden van wie de verplichte registratie in het BIG-register na 1 januari 2018 verlopen is per direct toch weer aan de slag mogen om de corona-uitbraak zo goed mogelijk te kunnen bestrijden. Gisteravond gaf Nederland en ook Zaanstad massaal gehoor aan de oproep om zorgmedewerkers met een publiek applaus duidelijk te maken hoezeer hun inzet gewaardeerd wordt.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen