Minder passagiers: minder bussen en treinen

Foto: Pixabay / Public Domain Archive

De impact is in deze tijden van thuiswerken niet te vergelijken met de tot voor kort normale routine van veel werkenden, maar toch illustreert het duidelijk de tijd waarin we nu leven: het openbaar vervoer wordt fors ingeperkt. Treinen gaan nog maar twee keer per uur rijden en Connexxion voert vanaf morgen een aangepaste dienstregeling in.

‘Door onze frequentie te verlagen, voorkomen we dat lege bussen rondrijden en blijft een basisvoorziening beschikbaar,’ aldus de busvervoerder. ‘Daarbij zorgen we dat alle belangrijke bestemmingen zoals ziekenhuizen en bedrijven goed bereikbaar blijven met het openbaar vervoer. Zo zorgen we ervoor dat de mensen die werken in cruciale beroepen veilig en comfortabel van en naar hun werk
kunnen reizen.’ Hoe de aanpassingen er voor u precies uit gaan zien is te zien in de reisplanner.

Treinen

De Nederlandse Spoorwegen zetten vanaf zaterdag het mes in het rijdend materieel. Alle intercity’s blijven op het rangeerterrein, behalve die tussen Den Helder en Arnhem, Schiphol en Venlo, Utrecht en Enschede en Maastricht en Eindhoven. Op alle andere trajecten rijden Sprinters, die op elk station stoppen. Op stations waar voorheen één keer per uur een trein vertrok blijft de situatie onveranderd. Op alle andere stations vertrekken twee treinen per uur in beide richtingen. De nachttreinen vervallen en de internationale verbindingen zijn  compleet door de molen gegaan. De spoorwegen kunnen niet garanderen dat alle faciliteiten op de stations open blijven. De toiletten en fietsenstallingen blijven wel beschikbaar, zo is het uitgangspunt.

 

 

Reacties