GGD stopt met zelf doorgeven regionale besmettingen

Foto: Google Street View

Sinds de laatste update van het RIVM gistermiddag zijn 278 mensen positief getest op Covid-19, de ziekte die veroorzaakt wordt door het nieuwe coronavirus. Daarmee komt het totaal op 1413. De GGD Zaanstreek – Waterland geeft geen eigen overzicht van besmettingen in de regio meer op de eigen website en verwijst daarvoor nu naar de Rijksdienst.

 

 

Dit betekent waarschijnlijk dat de toch al uiterst summiere berichtgeving nog kariger wordt, omdat we niet meer zullen horen of de besmette patiënten in thuisisolatie zitten of in een ziekenhuis zijn opgenomen. Ook brengt het RIVM niet naar buiten waar patiënten overleden zijn. De GGD Zaanstreek – Waterland heeft niet gemeld waarom de eigen berichtgeving over de verspreiding van de ziekte is stopgezet.

Nieuwe aanpak

Er is inmiddels een andere aanpak van het coronavirus. Die is gericht op de zorg aan de meest kwetsbare patiënten en niet meer op het opsporen van infecties. Daarom krijgen voortaan alleen kwetsbare mensen nog een test. De huisarts, het ziekenhuis of de specialist ouderenzorg bepaalt wie er een test krijgt en voert deze uit. Voor Zaanstad staat het aantal besmette patiënten nog steeds op twee. Landelijk gezien zijn er sinds gisteren nog eens patiënten vier overleden aan Covid-19, wat het totaal op 24 sterfgevallen brengt. Hun leeftijden variëren van 59 tot 94 jaar. In totaal zijn 205 patiënten opgenomen (geweest) in een ziekenhuis. Noord-Brabant is nog steeds het epicentrum van de corona-uitbraak in Nederland, met 554 positief geteste inwoners. Daarna komen Limburg (149), de provincie Utrecht (140) en Zuid Holland (136).

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen