Corona vastgesteld bij medewerker Zaans Medisch Centrum

Foto: Google / Zaans Medisch Centrum

Bij een medewerker van het Zaans Medisch Centrum is het coronavirus vastgesteld. Het gaat om een leiginggevende die geen direct contact heeft gehad met patiënten, zo heeft het ziekenhuis zelf bekendgemaakt.

Hij of zij is in thuisisolatie en de GGD is geïnformeerd. Er wordt een contactonderzoek ingesteld. Collega’s die vorige week in contact zijn geweest met de medewerker zijn hierover geïnformeerd en er zijn ‘voorzorgsmaatregelen genomen volgens de landelijke richtlijnen’. De besmetting is ontdekt doordat ‘het ZMC een strikt beleid hanteert voor medewerkers en zelf kweken afneemt bij klachten en koorts,’ aldus het ziekenhuis. Er zijn nu in Zaanstad drie gevallen van coronabesmetting bekend.

Geen patiëntenstop

Het ZMC blijft gewoon open voor zorg. Eerder was al besloten dat een deel van de geplande afspraken op de poliklinieken en van de geplande operaties wordt uitgesteld om bedden vrij te houden voor de verwachte komst van coronapatiënten. Er ligt nu één man met Covid-19 in het Zaanse ziekenhuis. Spoedafspraken en spoedoperaties gaan altijd door. Wel is de regel ingesteld dat bezoek per patiënt wordt beperkt tot één persoon per dag en niet langer dan een half uur. Dat geldt niet voor terminale patiënten. Kinderen mogen op bezoek komen met maximaal één begeleider.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen