Zes jaar cel en TBS voor seksueel roofdier uit Zaandam

Foto: Pickpik

De 24-jarige Boyd van W. uit Zaandam is veroordeeld tot zes jaar gevangenisstraf en TBS met dwangverpleging wegens zedenmisdrijven en kinderporno na contacten via sociale media. Er was acht jaar cel en TBS geëist

De rechtbank acht onder meer bewezen dat de man tussen augustus 2013 en oktober 2018 verschillende zedenmisdrijven heeft gepleegd met dertien meisjes, van dertien tot en met zestien jaar. Hij benaderde hen via sociale media en ging daarbij volgens de rechtbank ‘brutaal en geraffineerd’ te werk: hij bouwde een vertrouwensrelatie op, vroeg vervolgens om naaktfoto´s en -filmpjes, drong aan op het maken van een afspraak en verkrachtte de meisjes dan of pleegde ontuchtige handelingen met hen. 

Leugens en dreigementen

Daarbij zette hij zijn slachtoffers onder druk door te dreigen hun naaktfoto´s of -filmpjes openbaar te maken of door hen wijs te maken dat hij terminaal ziek was en dat het zijn laatste wens was om seks met hen te hebben. Ook beweerde de Zaandammer dat hij zelf tot zijn daden gedwongen door een (door hem verzonnen) derde persoon of beloofde hij de meisjes dat zij bijvoorbeeld een mobiele telefoon zouden krijgen als ze zouden meewerken.

Schadevergoeding

Omdat uit psychologisch en psychiatrisch onderzoek blijkt dat de man als verminderd toerekeningsvatbaar moet worden beschouwd en er een groot gevaar voor herhaling bestaat, heeft de rechtbank hem naast de celstraf ook de TBS met dwangverpleging opgelegd. Daarnaast moet Van W. zijn slachtoffers een schadevergoeding betalen. De bedragen daarvan lopen uiteen van enkele honderden tot ruim 10.000 euro per slachtoffer.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen