Tot dusver geen recordaantal schademeldingen door Ciara

Foto: PxHere

De brandweer heeft gisteren bijna 2250 keer moeten uitrukken na meldingen over stormschade en wateroverlast. In de afgelopen vijf jaar was alleen de storm die op 18 januari 2018 over het land raasde wat dat betreft ernstiger: toen werd meer dan 3000 keer gealarmeerd, tijdens Ciara ging het om 2247 meldingen. De verzekeraars komen pas morgen met een schatting van de totale schade.

Volgens een woordvoerder van het Verbond van Verzekeraars heeft het nu nog geen zin om daar iets over te zeggen, omdat het vandaag ook nog hard waait en de verwachting is dat er nieuwe schades bijkomen die met de storm van gisteren te maken hebben. Gisteren losgeraakt, vandaag weggewaaid of omgevallen zogezegd. Verzekeraar Interpolis heeft al wel laten weten dat er gisteren zo’n 600 meldingen zijn binnengekomen van schade aan onder meer huizen en auto’s. Maar ook daar werd verwacht dat het aantal meldingen vandaag nog verder zal oplopen. Dat gebeurde al in Zaandam, waar een deel van de Achtersluispolder vanochtend enkele uren onbereikbaar was doordat op het dak van Orange Nautical Services glasplaten loslagen die eraf dreigden te waaien. Dat meldt het Noordhollands Dagblad. De brandweer loste het probleem op en de Sluispolderweg werd rond het middaguur weer vrijgegeven.

https://twitter.com/KittenEchelon/status/1226813934587568128

Weer vluchten geschrapt

Vanwege het weer gaan vandaag 220 vluchten van en naar Schiphol niet door. Het gaat volgens de luchthaven om vluchten van en naar Europese bestemmingen. Schiphol adviseert reizigers om de actuele vluchtstatus in de gaten te houden. Door de naweeën Ciara en veel regen stond het verkeerd vanochtend vroeg op diverse plekken vast, maar in onze regio viel de extra reistijd mee. Werknemers van ProRail waren de hele nacht in touw om de rails en bovenleidingen te ontdoen van bomen, takken en andere objecten. Omdat in het hele land vandaag nog code geel geldt vanwege harde windstoten wordt aangeraden om kort voor vertrek de reisplanner nog even te raadplegen.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen