Bouw IKC Overtuinen vertraagd door conflict aannemer en opdrachtgever

Foto: Gemeente Zaanstad

De bouw van IKC Overtuinen – de nieuwbouw van openbare basisschool Et Buut, de christelijke basisschool Westerkim en een gymzaal – ligt al enige tijd stil omdat er een conflict is gerezen tussen aannemer ADS Groep en opdrachtgever Stichting Zaan Primair. Een oplossing is nog niet gevonden.

De uiteindelijke gevolgen voor de planning en de eventuele kosten van de Zaandamse onderwijsinstelling zijn nog niet bekend. Duidelijk is wel dat oplevering vóór de zomervakantie niet gaat lukken, zo schrijft het college in een brief aan de gemeenteraad. Zaan Primair is bouwheer namens de gezamenlijke schoolbesturen en voor de gymzaal ook namens de gemeente. De gemeente betaalt de nieuwbouw. Het conflict gaat over de rolverdeling en de verantwoordelijkheden bij de uitwerking van de constructieve uitgangspunten van het gebouw. Sinds september vorig jaar gaat de discussie ook over de constructieve uitgangspunten zelf.

Verder overleg

De aannemer en de opdrachtgever gaan de komende periode de verschillende opties naast elkaar liggen. Uiteindelijk zal de gemeente als financier een besluit moeten nemen. De omwonenden van het Integraal Kind Centrum Overtuinen worden met een bewonersbrief geïnformeerd over de stand van zaken. De school wordt gebouwd tussen het Volkspark in het noorden, de Vaart in het oosten, de bedrijven aan de Mauritsstraat in het zuiden en de Provincialeweg in het westen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen