Vergunning voor transformatie Nuon-kantoor naar wonen

Zo zou het kunnen worden. Het definitieve bouwplan ligt nog niet op tafel.
Zo zou het kunnen worden. Het definitieve bouwplan ligt nog niet op tafel.
Foto: Gemeente Zaanstad

De vergunning is verleend voor ‘het realiseren van appartementen, renoveren van de gevels en het toevoegen van een extra bouwlaag met appartementen en balkons’ aan de Vincent van Goghweg 52 in Zaandam, het voormalige Nuon-kantoor.

Er was bij een bestemmingsplanwijziging in 2018 sprake van 41 aardgasloze appartementen. Het bestaande gebouw heeft verschillende hoogtes: vier bouwlagen met een plat dak aan de westkant van het gebouw met daarbovenop nog een installatieruimte/trappenhuis, aflopend naar één laag met plat dak aan de kant van de kruising met de Westzijde. Op de nog niet definitieve tekeningen stonden 21 appartementen in de categorie ‘goedkoop’ (meer dan 80 vierkante meter gebruiksoppervlakte), zeventien in de categorie ‘middel’ (tussen 80 en 110 vierkante meter) en drie in de categorie ‘duur’ (meer dan 110 vierkante meter).

Het voormalige Nuon-kantoor.

Er zou een mix van koop- en huurwoningen moeten komen om de transformatie van het kantoorpand rendabel te maken. Uit akoestisch onderzoek bleek dat er voor 26 woningen vanwege de Vincent van Goghweg en voor zestien vanwege de Westzijde hogere waarden voor geluidsbelasting dienden te worden vastgesteld. Die overlast zou worden opgevangen door bouwkundige ingrepen.

Belanghebbenden die het niet eens zijn met het besluit kunnen tot 18 maart een bezwaarschrift indienen bij Burgemeester & Wethouders. Dit kan online of per brief naar Postbus 2000, 1500 GA Zaandam. Het bezwaarschrift moet zijn voorzien van de datum, naam, adres, handtekening en motivering.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen