Annette Baerveldt kandidaat wethouder namens D66

Foto: D66 Velsen

De fractie van D66 Zaanstad draagt Annette Baerveldt (58) voor als nieuwe wethouder en opvolgster van de opgestapte Sanna Munnikendam. Baerveldt is afgestudeerd aan de Landbouw Universiteit Wageningen en was van 2006 tot 2018 wethouder in Velsen, een kleinere gemeente met 68.000 inwoners.

Gedurende die periode had zij in haar portefeuille onder andere Coördinatie Sociaal Domein, Openbaar Vervoer, Sport, Recreatie, Toerisme en Kunst & Cultuur en enkele projecten als het Bunkermuseum, het Landgoed Beeckestijn en de ontwikkeling van het profiel IJmuiden Rauw aan Zee. Baerveldt is goed bekend in de regio en bij samenwerkingsorganen als de Vereniging van Nederlandse Gemeenten en de Metropoolregio Amsterdam. Na haar wethouderschap heeft zij gewerkt als programmamanager Duurzaamheid bij waterleidingbedrijf PWN. Ze is momenteel raadslid voor D66 in Velsen.

Hele pakket Munnikendam

Fractievoorzitter Martin Hoek noemt haar in een persbericht ‘een gedegen, nuchtere bestuurder die wij goed in staat achten om snel de rol van wethouder in Zaanstad over te kunnen nemen’. ‘Wij verwachten dat zij vanwege haar jarenlange ervaring en haar persoonlijkheid goed past op deze plek. Wij hebben veel vertrouwen in Annette en kijken uit naar een mooie samenwerking.’ Het voorstel is om Baerveldt het hele takenpakket van Munnikendam te laten overnemen, waaronder Duurzaamheid, Energietransitie, Warmtenet, Cultuur, Toerisme / Evenementen en Streekmarketing en Democratische Kwaliteit. De fractie van D66 wil Baerveldt voordragen in de gemeenteraadsvergadering van 30 januari. Daar zal gestemd worden over haar voordracht. Er wordt in het persbericht niet gesproken over een toekomstige verhuizing naar Zaanstad. Baerveldt woont in Driehuis.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen