Eerste foodtruck festival Tjoeke Tjoeke Food Food in Zaandam

Foto: Pixabay / Lilly Cantabile

Het Zaandamse Burgemeester In ’t Veldpark wordt tijdens het paasweekend in april omgetoverd in een openluchtrestaurant tijdens het eerste foodtruck festival Tjoeke Tjoeke Food Food. Rond 20 rijdende keukens voorzien bezoekers daar dan van gerechten uit verschillende werelddelen.

Van Mexicaanse bbq-worstjes tot Spaanse churros, van Franse wijnen tot Molukse saté en van Nederlandse poffertjes tot Italiaans ijs, zo belooft de organisatie. Ook vegan, biologisch, glutenvrij en vegetarisch aanbod zal er te vinden zijn en uiteraard koffie en cappucino en vruchtensappen. Gehoopt wordt op spontane picknickafspraakjes en heel veel gezelligheid, aldus evenementenorganisatie Bruisend, die staat voor een informele en een ongedwongen knusse sfeer, een gevarieerd ambachtelijk aanbod, lokale betrokkenheid, kindervermaak, duurzaam en ‘het ons kent ons gevoel’. Onder de culinaire verassingen zijn verder Flammkuchen, Mexicaanse taco’s en quessedillas, saté, beenham, crêpes, zoete aardappelfrietjes, Griekse gamba’s en köfte, Brusselse wafels en een truck met Braziliaanse lekkernijen. Voor de kinderen zijn er poffertjes, tosti’s, slush puppy, frietjes en uiteraard een broodje hamburger.  

Minder zwerfvuil

Bruisend heeft onlangs de Plastic Promise getekend, wat inhoudt dat er bij de organisatie van evenementen (nog) meer aandacht voor het milieu komt. Er wordt afscheid genomen van plastic bekers en daarvoor in de plaats komen hardcupsherbruikbare bekers gemaakt van steviger plastic – om zwerfafval tegen te gaan. Er zal in het park kindervermaak voor diverse leeftijden te vinden zijn, met onder andere een truck speciaal voor jonge bezoekers. Daar kunnen ze aanschuiven aan de knutseltafels en zich laten schminken. Ook staan er sjoelbakken, een XL Mikado-spel, een mega Vier-op-een-rij, een tafeltennistafel en kan Memory gespeeld worden.

Het evenement wordt gehouden op 11, 12 en 13 april tussen 12:00 en 20:00 uur en op alle drie de dagen wordt muziek gedraaid die wordt afgewisseld met live optredens door muzikanten met een gevarieerd aanbod. Bezoekers worden aangemoedigd om lopend of op de fiets te komen om parkeerproblemen te voorkomen. 

 

Reacties