Oud-woning pedofiel in Wormerveer doelwit van ‘eigen rechters’

De poort werd met geweld uit de hengsels gerukt.
Foto: Facebook

Een gezin met een klein meisje dat anti-kraak woont in Wormerveer ziet zich genoodzaakt om te verhuizen nadat met grof geweld de tuinpoort is vernield. Twee mannen wilden verhaal halen op ‘de pedofiel’ die eerder in het huis woonde, maar inmiddels verhuisd is. Volgens de buurvrouw wilden de mannen de vorige bewoner te grazen nemen.

Volgens de buurvrouw hadden ze eerst aangebeld bij de voordeur en waren ze aan de achterkant binnengedrongen toen er niet werd opengedaan. Het adres van het jonge stel zwerft rond op internet met de mededeling dat de man weer actief is. De buurvrouw wist de twee mannen ervan te overtuigen dat hij er niet meer woont, maar de nieuwe bewoners vrezen dat er meer mensen op hetzelfde idee kunnen komen en dat zij nu het doelwit zouden kunnen worden van bijvoorbeeld brandbommen of explosieven. De politie is op de hoogte gebracht van de zaak. 

Niet meer verhuren

De buren hebben aan eigenaar Parteon gevraagd om het huis in kwestie niet meer te verhuren zodat voor iedereen duidelijk is dat er niemand meer woont. ‘Wij hebben vijftien jaar naast de desbetreffende pedo-buurman gewoond en zijn er veel problemen geweest met mensen die hem iets aan wilden doen. Soms stonden deze personen bij ons voor de deur omdat ze zich in de woning vergist hadden,’ aldus de buurvrouw. De zaak wordt nog gecompliceerder omdat er sprake was van een tweede man met pedofiele neigingen in het dorp, die echter inmiddels is overleden. Die twee worden nogal eens door elkaar gehaald, zo blijkt uit de reacties op een waarschuwing op Facebook over het adres dat niet langer bij de eerste man hoort.

 

Reacties