Zaandamse Piet gaat wereld over door tweet Kim Kardashian

Foto: Flickr / Ballee

Een foto van Stefan uit Zaandam gaat de wereld over nadat de Amerikaanse realityster Kim Kardashian hem in een tweet gebruikte om kritiek te uiten op zwarte Pieten. Hij werd letterlijk het gezicht van ‘de racistische figuur uit Nederland’ doordat hij zich vorig jaar in een pietenpak hees tijdens de landelijke intocht van Sinterklaas in Zaandijk en Zaandam.

Stefan is de rechter van twee zwarte Pieten en de foto, die hij zelf nog niet eerder gezien had, blijkt zijn internationale reis al een jaar geleden begonnen te zijn op de website van de Arabische zender Al-Jazeera. Dat meldt het AD. Stefan zelf is er allerminst blij mee.

Deze Nederlandse ’traditie’ genaamd ‘Black Pete’ is verontrustend!’ schreef Kardashian in navolging van andere bekende namen die in de Sinterklaasperiode van dit jaar kritiek hebben geuit op sociale media. De rapper Waka Flocka Flame weigert in Nederland op te treden zolang blackface hier niet uitgebannen is. De populaire Amerikaanse  artiest is ’teleurgesteld’ in Nederland, waar hij altijd zo’n warrm welkom kreeg. Hij wil niets meer met Nederland te maken hebben ’tot jullie je excuses aanbieden en deze klotefeestdag afschaffen’.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen