Opnieuw eis van acht jaar wegens dubbele doodslag op A10

Foto: Pixabay / CQF-avocat

Het Openbaar Ministerie heeft in hoger beroep opnieuw acht jaar cel geëist tegen de 52-jarige inwoner van Krommenie die verantwoordelijk wordt gehouden voor de aanrijding op het Coenplein waarbij eind december vorig jaar een 44-jarige man uit Wormerveer en een 34-jarige Amsterdamse het leven lieten. Er wordt nu echter ook een rijontzegging van tien jaar geëist, waar de rechtbank eerder tot acht jaar kwam. Johnny O. ging in hoger beroep tegen dat vonnis.

Volgens het OM is de verdachte bewust en opzettelijk ingereden op de motor waarop beide slachtoffers zaten en is er sprake van doodslag op beiden. De fatale verkeersruzie op de A10 begon toen de motorrijder uit Wormerveer de auto van de verdachte sneed. Volgens de advocaat-generaal blijkt uit verklaringen van O. zelf en van enkele getuigen dat de motorbestuurder de auto inderdaad heeft afgesneden, waardoor de Krommenieër schrok, remde en de vangrail raakte. Vervolgens is die achter de motor aangereden om het kenteken te noteren. Ook probeerde hij om de motor tot stoppen te dwingen. Volgens getuigen stuurde O. een aantal keren naar rechts in de richting van de motor. ‘Dit alles bij een snelheid van 110 km per uur, in het donker en met harde regen.’

Uitspraak 29 november

De motorrijder zou volgens getuigen trappende bewegingen hebben gemaakt naar de auto en uiteindelijk werd zijn tweewieler twee keer door de auto geraakt. Bij de tweede keer ging de motor onderuit met de dood van de man en de vrouw tot gevolg. De AG is van mening dat er sprake is van voorwaardelijk opzet op de dood van beide slachtoffers. ‘Als je als automobilist bewust instuurt op een motor kan dat niet goed gaan. Dan neem je op de koop toe dat er een aanmerkelijke kans is dat het verschrikkelijk mis gaat. En dat is helaas ook gebleken,’ aldus de AG. Het gerechtshof doet op 29 november uitspraak.

Reacties