Binnenkort 24 duurzame appartementen in de verkoop

Het appartementengebouw aan het Weiver in Krommenie.
Het appartementengebouw aan het Weiver in Krommenie.
Foto: Nieuwbouw in de Zaanstreek

Binnenkort gaan twee appartementengebouwen in de verkoop in Krommenie en Zaandam: aan het Weiver 6 en aan de Westzijde 114. Het eerste is kleinschalig en bedoeld voor starters met prijzn tussen 210.000 en 269.000 euro; aan de Zaan verrijst een gebouw met negentien woningen in het duurdere segment.

Aan het begin van het Weiver gaat het om vijf duurzame, gasloze appartementen voor één-, twee- en zelfs driepersoonshuishoudens in de de nabijheid van voorzieningen en het openbaar vervoer. Het complex omvat één grondgebonden driekamerappartement en vier appartementen op de bovenste twee woonlagen, waarvan twee met dakterras. Met een inpandige autodoorgang naar het achtergelegen binnenplein om te parkeren. Verwarmen gaat via warmtepompen en het gebruik van zonnepanelen levert een energieprestatie op van de helft van de geldende norm. De energielasten zijn daardoor aantrekkelijk laag. De verwarming loopt via de vloeren en wanden, waardoor er geen radiatoren nodig zijn.

Zaandam

Aan de Westzijde gaat het om complex De Pauw, dat uit twee delen bestaat: naast de nieuwbouw aan het water in de eerste fase hoort ook de vernieuwbouw van de voormalige kantoorvilla van ANB Amro bij het project. De woningen pal aan de Zaan hebben elk minimaal één op het water georiënteerde buitenruimte. De afmetingen variëren van 60 vierkante meter voor het tweekamerappartement tot 155 vierkante meter voor een appartement met drie slaapkamers. Een ander vierkamerappartement meet 152 vierkante meter en beschikt over 60 vierkante meter buitenruimte. De overige zestien driekamerappartementen beschikken over 89 tot 99 vierkante meter. Het complex heeft ook een gezamenlijk terras aan de waterkant. Elke woning wordt standaard uitgevoerd met een warmtepomp met warmwatertapvoorziening. Verwarming én koeling geschiedt via de vloeren, via een regelbare ruimtethermostaat in de woon- en slaapvertrekken. De prijzen liggen tussen 299.500 en 749.500 euro.

 

 

 

 

 

 

Villa De Pauw

Villa De Pauw aan de Westzijde 114 was tientallen jaren in gebruik als een statig bankgebouw. In 1899 gebouwd voor houthandelaar Pieter Pauw, wiens naam werd vereeuwigd met het bekende tegeltableau van de pronkvogel. Pauw heeft er niet lang gewoond, waarna het pand ingezet werd als burgemeesterswoning. Ruim 100 jaar geleden, in 1917, kreeg het de functie die vele generaties Zaankanters nog kennen. Het indrukwekkende pand met de toren, de smeedijzeren balkons en de rococo theekoepel aan de Zaanoever werd een bankgebouw. Eerst de Twentsche Bank en later de Algemene Bank Nederland, die fuseerde tot ABN Amro. De theekoepel werd naar de Zaanse Schans verplaatst voor nooit gerealiseerde bouwplannen. Maar nu wordt het gebouw dan toch van verder verval gered. Er komen negen appartementen.

Het historische beeld blijft bewaard en de twee- en driekamerappartementen en een enkele vierkamerwoning worden verdeeld over drie woonlagen. De villa krijgt aan de achterzijde een uitbouw waardoor de connectie met het nieuw te bouwen appartementencomplex wordt gelegd. Deze uitbouw voorziet in een tuin voor het grootste appartement en een drietal dakterrassen voor de andere woningen. De huidige balkons blijven gehandhaafd. Franse balkons zorgen ook op hoogte voor openheid en contact met de buitenruimte. De prijzen van deze later gereedkomende appartementen zijn nog niet vastgesteld. Thijssen is de verkopende makelaar.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen