Poging tot beroving met val toe in Zaandam

Foto: Google Street View

Een 58-jarige vrouw is gisteren rond 18:00 uur tussen het Kuilpad en de fietstunnel onder de A8 in Zaandam ontsnapt aan een beroving. Dat gebeurde ter hoogte van het speeltuintje.

Het slachtoffer fietste met een andere vrouw naar huis zou ze ter hoogte van de tennisbaan op het Kalverpad ingehaald werden door twee jongens op een scooter. Bij de ingang Jagersplas / Kuilpad viel het hen op dat de scooter stilstond en op het moment dat zij die waren gepasseerd werd hij weer gestart. Net na het fietsbruggetje werd ineens hard getrokken aan de tas van het slachtoffer, die echter met het hengsel om het zadel zat en daardoor niet in handen van het duo op de scooter viel. De vrouw kwam hierdoor echter wel hard ten val.

De scooter is daarna weggereden in de richting van de fietstunnel onder de A8 en verdween uit het zicht. De vrouwen zijn naar het ziekenhuis gefietst, waar het slachtoffer werd onderzocht. De politie meldt niet hoe ernstig eventuele verwondingen waren. De bestuurder van de scooter droeg een zwarte jas en vermoedelijk een petje. De bijrijder droeg een zwarte jas en met hieronder vermoedelijk een witte hoodie. Ook droeg hij een donkere helm. Het lage model scooter was opvallend glanzend zwart. De politie vraagt getuigen zich te melden op het telefoonnummer 0800 – 7000. 

 

Reacties