Hoogheemraadschap op zoek naar nieuwe jeugdbestuurder

Wie wordt de opvolger van Rodney Stolk?
Wie wordt de opvolger van Rodney Stolk?
Foto: HHNK

Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier is op zoek naar een jeugdbestuurder als opvolger van Rodney Stolk uit Oudeschild die per 1 januari vetrekt. Hij heeft veel leuke en interessante activiteiten ondernomen. Gezocht wordt een jongen of meisje tussen dertien en vijftien jaar die wil meedenken over het waterbeheer in Noord-Holland en daarbuiten.

Ook voor de nieuwe jeugdbestuurder staan er de komende twee jaar veel leuke dingen op het programma. Als ambassadeur voor het hoogheemraadschap in de regio, maar ook landelijk in het jeugdwaterschap. De reiskosten worden vergoed en voor een actieve inzet en deelname aan de bijeenkomsten is een jaarlijkse financiële vergoeding beschikbaar. Dijkversterkingen, rioolwater zuiveren, waterleven en waterbeheer; het zijn allemaal boeiende zaken waar de jeugdbestuurder zich mee bezig kan houden. Aangezien het steeds vaker hatd – regent, kost het meer moeite de voeten droog te houden. Zonder stevige dijken en duinen, sloten en gemalen zouden we op heel veel plaatsen in Noord-Holland niet kunnen wonen.

De jeugdbestuurder van het waterschap maakt deel uit van het nationale Jeugdwaterschap: een groep jongeren die de Nederlandse waterschappen vertegenwoordigt. Het Jeugdwaterschap heeft als doel om jongeren meer te betrekken bij het waterbeheer in Nederland. Daarvoor komen ze in gesprek met interessante mensen zoals ministers. Wie wil meedenken en meepraten over het waterbeheer in Noord-Holland en in Nederland nu en in de toekomst kan vóór maandag 18 november solliciteren via hhnk.nl/jeugdbestuurder. Daar is ook alle informatie over deze functie te vinden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen