Leden GroenLinks akkoord met toetreding tot college

Met GroenLinks in het college komt er onder meer een fietscoördinator.
Met GroenLinks in het college komt er onder meer een fietscoördinator.
Foto:

De leden van GroenLinks zijn gisteren akkoord gegaan met de deelname van de partij aan het college en met de voordracht van Wessel Breunesse voor het wethouderschap. Breunesse (40) werkt op dit moment als bestuursadviseur bij de gemeente Haarlem en was daarvoor bestuurder en onderhandelaar bij vakbond CNV. Samen met zijn vrouw en twee kinderen woont hij in Het Kalf.

De beoogde werhouder is sinds 1997 lid van GroenLinks en op verschillende manieren actief geweest voor de partij. Van 2002 tot 2010 was hij raadslid en fractievoorzitter in het Amsterdamse stadsdeel Bos en Lommer. Binnen GroenLinks Zaanstad is hij sinds 2013 actief in het bestuur en de fractie. GroenLinks Zaanstad is blij met de voordracht, omdat Breunesse de Zaanstreek en haar politiek goed kent, bekend is met het werken in een complexe bestuurlijke omgeving en al geruime tijd actief is voor de partij.

Wessel Breunesse. Bron: Twitter

Nieuwe punten

GroenLinks, D66, PvdA, CDA, ChristenUnie, VVD en Rosa gaan een nieuw college vormen nadat de VVD er voor het zomerreces uitstapte wegens interne heibel en een breuk in de fractie, waardoor de raadsmeerderheid verloren ging. Een aantal voor GroenLinks belangrijke punten zijn toegevoegd aan het coalitieakkoord, zo meldt de fractie, zoals een fietscoördinator, schoon vervoer en een Zaanse groennorm. Fractievoorzitter Romkje Mathkor zegt ‘veel steun’ te hebben gevoeld voor de plannen van GL om Zaanstad voor te bereiden op een duurzame toekomst. ‘Ruim baan voor de fietser, betere plannen voor schoon vervoer en genoeg groen in de buurt voor iedereen.’

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen