Kunnen veel busbrug-boetes eigenlijk de prullenbak in?

Foto: Google Street View

Bewoners rondom De Binding zijn erop gewezen dat boetes die ze hebben gekregen voor het passeren van de busbrug tijdens de geslotenverklaring ongeldig zijn als niet samen met hun voertuig ook het verbodsbord op de foto staat. VVD-raadslid Annemarie van Nieuwamerongen heeft het college gevraagd of dit klopt, omdat er onder de bewoners onrust door ontstaat.

De tekst op de website van Boete.nu.

 

 

 

 

 

 

Bewoners die het bericht op waarheid willen checken kunnen er op de websites zaanstad.nl of buitengewoon.zaanstad.nl geen informatie over vinden, schrijft ze. En ze wil weten of de stelling klopt dat als boetes ongeldig zijn ‘we’ er dus ook als de brug eigenlijk gesloten is gewoon overheen gaan rijden en hij dus beter per direct volledig opengesteld kan worden. Van Nieuwamerongen stuurt ter informatie een uitspraak van het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden over deze kwestie mee alsmede een vonnis van de rechtbank Noord-Holland. In het eerste geval werd de boete vernietigd; in het tweede bleef die staan. Is er sindsdien actie ondernomen om ongeldige boetes te ondervangen, vraagt de VVD zich af. 

Door de aanhoudende werkzaamheden bij het station wordt de afsluiting van De Binding als een extra groot probeem ervaren. Bron: Facebook / Sylvia Zeg Maar Syl
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen